שאלה על ספר יונה
עמוד 2 מתוך 2 • Share •
עמוד 2 מתוך 2 •
1, 2
Re: שאלה על ספר יונה
בס"ד
כמה שעות בשמש לא יהפכו אדם לכושי אלא לעגבניה עם מכת שמש
כמו כן לא משנה כמה זמן האתיופים
יהיה בארץ הם לעולם לא יגיעו לצבע העור של הצברים
אולי אחריה עשרות דורות אבל בע"ה ה' הם יפרחו
וישגשגו כאן
כמה שעות בשמש לא יהפכו אדם לכושי אלא לעגבניה עם מכת שמש
כמו כן לא משנה כמה זמן האתיופים
רועי ראובן כהן- מספר הודעות: 487
חפרתם...
בסך הכל הביאו בדעת מקרא אנקדוטה משעשעת מזמננו, וכבר כולכם משליכים הכל על יונה ועוד יורדים לפרטים קטנים של השינויים בעור שלו ושל יכולתו להתפלל כשהוא מחוסר הכרה, וזה רק קצה הקרחון...
בקיצור - חפרתם...
אין לנו מושג מתי הוא התפלל; אין לנו מושג האם הוא היה במעיים של דג כפי שהיה בסיפור או שהוא היה בתוך דג גדול שהיה ליונה מקום ללכת בו; אין לנו מושג האם ניתן להתפלל במצב של חוסר הכרה, ובטח שלא יעלה על הדעת שבמצב של חוסר הכרה 'יותר מידבקים בבורא' (נשמע כמו בדיחה של המאפיה לקראת חיסולך של מישהו: "תתכונן להתקרב לבורא...").
יש עוד פרטים בסיפור שלא קיבלו התייחסות. נסו אותם לפני הספקולציות... :-)
בקיצור - חפרתם...
אין לנו מושג מתי הוא התפלל; אין לנו מושג האם הוא היה במעיים של דג כפי שהיה בסיפור או שהוא היה בתוך דג גדול שהיה ליונה מקום ללכת בו; אין לנו מושג האם ניתן להתפלל במצב של חוסר הכרה, ובטח שלא יעלה על הדעת שבמצב של חוסר הכרה 'יותר מידבקים בבורא' (נשמע כמו בדיחה של המאפיה לקראת חיסולך של מישהו: "תתכונן להתקרב לבורא...").
יש עוד פרטים בסיפור שלא קיבלו התייחסות. נסו אותם לפני הספקולציות... :-)
נריה קליין- מספר הודעות: 20
הי, חכו לי!!...
טוב, לגבי העניין הלבנת עורו- לא אמרתי זאת אבל זה קרה כתוצאה ממיצי הקיבה של הלוויתן... כך שחצי מהדיון שלכם היה די חסר משמע...
נריה- אני לא רואה מה רע בהשלכת סיפור מימינו אנו כדי להבין מה קרה אז. אני מניח שההשפעה של הדג על יונה היתה דומה להשפעה בסיפור, אז למה לא לנסות להסיק מזה הלאה?
ולמה אתה קורא לזה "אנקדוטה משעשעת"?!
ודבר אחרון- אכן, כיךף מאוד לחפור, אל נא תמנע ממנו זאת
חודש טוב!
נריה- אני לא רואה מה רע בהשלכת סיפור מימינו אנו כדי להבין מה קרה אז. אני מניח שההשפעה של הדג על יונה היתה דומה להשפעה בסיפור, אז למה לא לנסות להסיק מזה הלאה?
ולמה אתה קורא לזה "אנקדוטה משעשעת"?!
ודבר אחרון- אכן, כיךף מאוד לחפור, אל נא תמנע ממנו זאת
חודש טוב!

אביעד שלמה מוריה- מספר הודעות: 498
תגובה
בס"ד
אביעד תודה רבה שהבאת עכשיו את הפרטים זה בהחלט משנה את הדברים
בכל אופן עצם היותו לבקן באמת יכולה להראות את הסיפור בצורה אחרת אם כי למה הוא לא עשה יותר צל כדי שהוא לא יצטרך את הקיקיון
נריה אם יש לך בעיה שאנו חופרים כאן אז או שלא תכנס לזה
או שתפגין נגד
בכל אופן אם יש שאלות אחרות כמו שאמרת אז בבקשה פרט אותן
כמו כן זו הזדמנות לומר שאני עדיין מחכה לתשובה על מלחמת יהושוע וחמשת המלכים
אביעד תודה רבה שהבאת עכשיו את הפרטים זה בהחלט משנה את הדברים
בכל אופן עצם היותו לבקן באמת יכולה להראות את הסיפור בצורה אחרת אם כי למה הוא לא עשה יותר צל כדי שהוא לא יצטרך את הקיקיון
נריה אם יש לך בעיה שאנו חופרים כאן אז או שלא תכנס לזה
או שתפגין נגד
בכל אופן אם יש שאלות אחרות כמו שאמרת אז בבקשה פרט אותן
כמו כן זו הזדמנות לומר שאני עדיין מחכה לתשובה על מלחמת יהושוע וחמשת המלכים
אני חייב לציין שזה הפורום הראשון שראיתי שמתייחסים בו לשדה "Post title", וזה די משעשע XD
מה שעוד יותר משעשע זה ש-LOL אומר "laughing out loud", ובשביל מגני העברית שביננו, "לצחוק בקול", אז אין לסמיילי lol! שום קשר עם הפגנות...
ואם לדבר בקשר לנושא עצמו, אז גם הספקולציות מענינות, אבל אין לי כ"כ מה להוסיף בנידון D: ...
מה שעוד יותר משעשע זה ש-LOL אומר "laughing out loud", ובשביל מגני העברית שביננו, "לצחוק בקול", אז אין לסמיילי lol! שום קשר עם הפגנות...
ואם לדבר בקשר לנושא עצמו, אז גם הספקולציות מענינות, אבל אין לי כ"כ מה להוסיף בנידון D: ...
נעם גלר- מספר הודעות: 384

יכול להיות
שלא היה לו חומר טוב לסכך בו והוא נאלץ להסתפק בסכך דליל שלא הביא תועלת מרובה, והקיקיון, שיש לו אולי (מישהו יודע מה זה קיקיון? אני תכף אבדוק בגוגל אם יש משהו) עלים רחבים, גרם להקלה משמעותית בעומס החום. הים יהיה נוח.
"עלה הקיקיון הוא בצורת כף יד וגודלו עד 30 סנטימטרים"(ויקיפדיה)
אין לי מושג איך מוסיפים קישור.
לילה טוב
"עלה הקיקיון הוא בצורת כף יד וגודלו עד 30 סנטימטרים"(ויקיפדיה)
אין לי מושג איך מוסיפים קישור.
לילה טוב
אביאל- אורח
כן, זה משפר את ההבנה בסיפור;)
עלים גדולים זה אכן יעיל...
תודה אביאל.
תודה אביאל.

אביעד שלמה מוריה- מספר הודעות: 498
קיקיון
הקיקיון הוא עץ גבוה בעל הרבה עלים בצורת יד(מי שיעבור בין בית וגן לגבעת מורדכי יראה הרבה כאלה)ומתחת לקקיון יש המון צל כמו כן יש לו גזע רחב מש שמגדיל את נס התולעת
אז כשאומרים על משהו שלא החזיק הרבה זמן שהוא "קיקיוני" זו טעות...
נעם גלר- מספר הודעות: 384

לא ממש טעות
מנסיון שלי עם קיקיון זה די קל לחתוך אותו, הוא עץ שגודל די מהר אבל הוא לא חזק במיוחד.
נדב- מספר הודעות: 7
בס"ד
זה רק כאשר הקיקיון צעיר
זה כמו טיון דביק(אם מישהו שמע עליו זה סיוט של כל בעל גינה)וכל עץ כאשר הוא צעיר קל לחתוך אותו אבל כאשר הוא גדל...
זה רק כאשר הקיקיון צעיר
זה כמו טיון דביק(אם מישהו שמע עליו זה סיוט של כל בעל גינה)וכל עץ כאשר הוא צעיר קל לחתוך אותו אבל כאשר הוא גדל...
לגבי העור, אין כזה דבר מערכת העור אבל בדרך כלל החשיפה לשמש מגבירה את מספר הפגמנטים בעור וזה גורם לעור להשחים.
ונראה לי שעד שיונה הגיעה לנינווה הוא קיבל קצת צבע, כי אחרי הכל מחוף הים התיכון ועד לנינווה יש מרחק די גדול של כמה ימים ברגל בנקודה הכי קצרה.
ואכן כיף לחפור
.
חסר פה ציור של סמיילי חופר.
ונראה לי שעד שיונה הגיעה לנינווה הוא קיבל קצת צבע, כי אחרי הכל מחוף הים התיכון ועד לנינווה יש מרחק די גדול של כמה ימים ברגל בנקודה הכי קצרה.
ואכן כיף לחפור
חסר פה ציור של סמיילי חופר.
עמית גרשון- מספר הודעות: 494
אז למסקנה (שסוגרת את השאלה הראשונית) -
למה לא מוזכרת הסוכה של יונה שוב?
כי הוא נטש אותה אותה לטובת פתרון אחר?
כי היא נהרסה לו (התייבשות העלים) ?
אני אישית חושב שהסוכה היתה טובה כ"פתרון זמני". בתכל'ס - היא עשתה את העבודה, ועשתה צל.
פשוט... הקיקיון פתר את הבעיה בצורה הרבה יותר טובה. ואחרי שהקיקיון נעלם, יונה הרגיש עצב כל כך גדול, עד שהסוכה שוב לא היוותה בשבילו פתרון מספק לבעית השמש
(נסו לחשוב על אדם שנהנה ממאוורר שיש בתקרה, עד שמישהו מתקין לו מזגן בבית. עכשיו תחשבו מה יקרה אם פתאום המזגן יתקלקל...)
אז לסיכום - לדעתי, הסוכה עמדה שם כל הזמן. יונה פשוט התעלם ממנה!
(ומי שממש רוצה - יכול לחבר את זה בכח לתגובה הראשונה שכתבתי על הנושא הזה, לפני כמעט שנה... נוסטלגיה...)
למה לא מוזכרת הסוכה של יונה שוב?
כי הוא נטש אותה אותה לטובת פתרון אחר?
כי היא נהרסה לו (התייבשות העלים) ?
אני אישית חושב שהסוכה היתה טובה כ"פתרון זמני". בתכל'ס - היא עשתה את העבודה, ועשתה צל.
פשוט... הקיקיון פתר את הבעיה בצורה הרבה יותר טובה. ואחרי שהקיקיון נעלם, יונה הרגיש עצב כל כך גדול, עד שהסוכה שוב לא היוותה בשבילו פתרון מספק לבעית השמש
(נסו לחשוב על אדם שנהנה ממאוורר שיש בתקרה, עד שמישהו מתקין לו מזגן בבית. עכשיו תחשבו מה יקרה אם פתאום המזגן יתקלקל...)
אז לסיכום - לדעתי, הסוכה עמדה שם כל הזמן. יונה פשוט התעלם ממנה!
(ומי שממש רוצה - יכול לחבר את זה בכח לתגובה הראשונה שכתבתי על הנושא הזה, לפני כמעט שנה... נוסטלגיה...)

ראם_חלמיש- מספר הודעות: 187
עמוד 2 מתוך 2 •
1, 2
עמוד 2 מתוך 2